За яких симптомів необхідний дитячий пульмонолог?

За яких симптомів необхідний дитячий пульмонолог?

До дитячого пульмонолога варто звернутися за появи таких симптомів:

⚕️кашель, особливо якщо він тривалий час (понад 2-3 тижні) зберігається після перенесеної респіраторної вірусної інфекції;
⚕️задишка, коли дитині важко вдихнути або видихнути;
⚕️інтоксикаційний синдром (висока температура тіла, слабкість, нездужання тощо) у поєднанні з ознаками ураження бронхолегеневої системи (кашель, нежить, біль у горлі);
⚕️свистяче дихання або дистанційні хрипи;
⚕️поява кашлю на тлі повного здоров'я при сміху, плачі, фізичному навантаженні.

Час від часу батьки повинні показувати пульмонологу дитину до 3 років життя, якщо вона народилася з низькою масою тіла і довгий час отримувала респіраторну підтримку. Такі діти перебувають під динамічним наглядом, оскільки в них підвищений ризик захворювань бронхолегеневої системи.

Під наглядом дитячого пульмонолога протягом року мають перебувати діти, які перенесли гостру пневмонію, а також діти з обструктивним бронхітом.

Захворювання легень у дітей різноманітні. Це гострі та хронічні, інфекційно-запальні та алергічні хвороби, вроджена та спадкова патологія.

Лікар-пульмонолог в МЦ "Доктор Царук" лікує такі захворювання

⚕️Запальні патології бронхолегеневої системи: бронхіт, бронхіоліт, пневмонія, плеврит, абсцес легені.
⚕️Вроджені захворювання: ідіопатичний дифузний фіброз легень, первинна циліарна дискінезія, легеневий альвеолярний протеїноз та інші.
⚕️Бронхіальна астма - алергічне захворювання, що супроводжується нападами задишки.
⚕️Бронхоектатична хвороба.
⚕️Вади розвитку бронхолегеневої системи.
⚕️Ураження легень при системних захворюваннях (наприклад, при муковісцидозі).

Неодмінною умовою успішної роботи дитячого пульмонолога є його взаємодія з фахівцями інших медичних профілів (ЛОР, алерголог, рентгенолог, фтизіатр тощо). При цьому в медичному центрі "Доктор Царук" є унікальна можливість пройти огляд у різних фахівців в одному медичному центрі.

Пульмонолог Доктор Царук

Лікування
варикозу
Закрити