Flebolog

Флебологи у медичному центрі "Доктор Царук"

Варикозна хвороба - поширена патологія, яка діагностується в кожного 3-ї людини. Ураження судин, що несуть кров до серця, проявляє себе утворенням візуально помітних звивистих вен або вузлів, судинних сіток, потемніння шкіри, а також іншими симптомами: набряками, відчуттям печіння в литках, важкістю і постійною втомою ніг, судоми. Якщо захворювання не лікувати, воно може призвести до таких серйозних ускладнень, як тромбофлебіт і тромбоз глибоких вен. Медичний центр "Доктор Царук" пропонує високотехнологічне лікування варикозного розширення вен методом ендовазальної лазерної коагуляції (ЕВЛК) та радіочастотної абляції (РЧА).

Показання для ЕВЛК / РЧА
Варикоз виникає внаслідок патології венозного клапана та стінки. При цьому виникає зворотний потік крові, просвіт вен розширюється, а їхня стінка втрачає еластичність, і варикозно змінені вени стають помітними на поверхні шкіри. На запущених стадіях варикозної хвороби порушується кровообіг, з'являються трофічні зміни і виразки, що довго гояться.

Показаннями для ЕВЛК є:
⚕️варикозна хвороба вен нижніх кінцівок;
⚕️трофічні порушення, спричинені венозною недостатністю;
⚕️рецидив варикозного розширення хірургічного лікування;
⚕️вроджена аномалія вен.

Як проводиться лазерна коагуляція вен?
ЕВЛК передбачає "зварювання" стінок вен під впливом лазерної енергії. У медичному центрі "Доктор Царук" процедуру виконують на сучасному лазерному обладнанні, тому вона не впливає на прилеглі тканини, тобто абсолютно безпечна.

Видалення розширеної вени із застосуванням лазера виконується під ультразвуковим контролем. Застосування дуплексного сканування допомагає хірургу діяти точно і з мінімальним ризиком ускладнень.

Операція (етап застосування лазера) займає в середньому 20 - 40 хвилин. Тривалість залежить від об’єму втручання і проходить під місцевим знеболенням.

За допомогою ультразвукового обстеження лікар розмічає розташування вен і рівень введення світловода для обробки судин лазером.

У зону операції ін'єкційним методом вводиться знеболювальний препарат місцевої дії.

У розширену вену встановлюється катетер.

Проводиться анестезія - на основі розчину з анестетиком формується свого роду валик (водна подушка) навколо вени для захисту сусідніх тканин.

У венозний просвіт вводиться ОДНОРАЗОВИЙ радіальний світлодіод ELVES 2 ring BIOLITEC, який обережно просувається відповідно до раніше виконаної розмітки в напрямку пахової ділянки.

Лікар вмикає лазер, процедура повноцінно автоматизована, за допомогою спеціального апарату pull back device BIOLITEC повільно витягує світлодіод із вени. У міру витягування лазер "заварює" стінки патологічно розширеної судини. Після видалення ураженої варикозом вени відбувається утворення сполучнотканинного тяжа.
Після лазерного лікування на ногу пацієнта надягають компресійний трикотаж, який йому буде необхідно носити протягом 2 тижнів
Часто лазерна операція поєднується з іншими методами, такими як : мікрофлебектомія та склеротерапія.
Післяопераційна реабілітація
Лікування варикозної хвороби методом ЕВЛК не потребує спеціальних реабілітаційних заходів. Щоб уникнути рецидиву варикозної хвороби, пацієнту необхідно:

⚕️відвідувати контрольні огляди флеболога за обумовленим із лікарем графіком;
⚕️носити компресійний трикотаж на першому етапі цілодобово, далі - тільки вдень або під час збільшених фізичних навантажень;
⚕️щодня здійснювати піші прогулянки тривалістю годину і більше для попередження тромбозу;
⚕️достатнє наводнення організму, уникати надмірних фізичних навантажень.

Переваги ЕВЛК у медичному центрі "Доктор Царук"
Лікування варикозу нижніх кінцівок методом лазерної коагуляції виконується на сучасному апараті виробництва німецької компанії BIOLITEC. Завдяки високій кваліфікації лікарів і передовим характеристикам обладнання експертного класу, процедура ЕВЛК у нашій клініці:
⚕️ОСНОВНА ТА НАЙВАЖЛИВІША ПЕРЕВАГА ПОЛЯГАЄ У ВИКОРИСТАННІ ОДНОРАЗОВИХ СВІТЛОВОДІВ, КОЖЕН ПАЦІЄНТ ПІСЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ВТРУЧАННЯ ОТРИМУЄ СВІТЛОВОД ТА ДОКУМЕНТАЦІЮ ІЗ СЕРІЙНИМ НОМЕРОМ ВИРОБУ – ЦЕ ГАРАНТІЯ ЕФЕКТИВНОСТІ, ЯКОСТІ ТА НАСАМПЕРЕД БЕЗПЕКИ ВИКОНАНОЇ ОПЕРАЦІЇ.
⚕️Ефективна. У 98% ЕВЛК (лазер) дає стійкий ефект на довгі роки без рецидивів. Аналогічний результат неможливо отримати з іншими методами лікування варикозного розширення вен, таких як венекзерез - "класична операція".
⚕️Безпечна. Процедура лазерної коагуляції не має побічних ефектів, не несе ризиків для здоров'я пацієнта і практично ніколи не дає ускладнень.
⚕️Не залишає рубців і шрамів. Лікування не потребує розрізів і накладення швів, тому не відбувається помітного пошкодження шкіри, будь-які косметичні дефекти після операції відсутні.

⚕️Безболісна. Лазерна коагуляція вен проводиться під (тумесцентною) місцевою анестезією. У процесі операції пацієнт не відчуває дискомфорту або болю. Після завершення сеансу можливі тільки невеликі тягнучі відчуття.

⚕️Нетравматична. Операцію проводять амбулаторно, перебування в стаціонарі або госпіталізація не потрібні. Відразу ж після процедури пацієнт може повертатися до звичного життя, а вже наступного дня виходити на роботу без оформлення лікарняного листа.

Флебологи у медичному центрі "Доктор Царук" - фахівці високого рівня, які мають великий досвід роботи з найскладнішими діагнозами. При цьому ми пропонуємо клієнтам доступні ціни на медичні послуги, зокрема на лазерне лікування варикозу вен. Уточнити вартість процедури і записатися на консультацію ви можете за телефоном нашого контактного центру. 0981181414

Лікування
варикозу
Закрити